Data Scientist

Data analys och förutsägelser
med hjälp av
AI och maskininlärning,
basert på
tillförlitlig data.

Vad är en Data Scientist?

En data scientist är en mjukvaruutvecklare specialiserad på AI och big data. De sätter upp system för att förutsäga framtida resultat, klassificera okänd indata eller besluta om nästa steg med hjälp av maskininlärning eller statistik. För att lyckas med detta måste en Data Scientist ofta analysera komplexa och stora datamängder. Dessa färdigheter innebär att konfigurera miljön i kombination med att implementera algoritmer och att ta fram processer för att träna data.  

Våra data scientists alanyserar data från sensorer och instrument i mätsystem eller styrsystem. Exempel på applikationsområden är bildanalys för mätsystem och förutsägelse av händelser och larmprocesstyrsystem. Antalet applikationsområden är något som ökar konstant! 

Fördelar med en Data Scientist

Kvalitetssäkring

Som en del av ett testsystem kan AI användas för att utvärdera resultat. Den kan användas på alla typer av mätdata så länge den är tillförlitlig och det finns tillräckligt med data att träna på.

Kostnadseffektivt

Vid processkontroll, kan du få veta i förväg att ett larm kommer att inträffa, vilket ger dig en hel del möjligheter att agera på det innan det faktiskt händer. Detta sparar dig både tid och pengar.

Innovation

Vi kan ge dig kunskap inom generering av data för AI, samt analysera det, vilket ger dig nya chanser till innovation.

Vad vi på DVel gör

Data Science är ett växande område som är i konstant utveckling. Vi på DVel är noggranna med att hänga med i utvecklingen så att vi kan hjälpa dig på bästa möjliga sätt. Attförutsäga händelser i styrsystem såväl som kvalitetssäkring i Machine Visions-system är bara en början och vi kan hjälpa dig med mer än så. På grund av vår expertis inom generering av tillförlitlig datakan vi hjälpa dig inom alla områden som är relaterade till verklig fysiska data. 

Vi är flexibla och kan arbeta med dig som en del av din organisation eller i ett projektuppdrag. Kontakta oss för ett samtal så kan vi diskutera hur vi kan bidra till din innovation.

KUNDER

Kunder inom Data Scientist