Mätsystem

Genererar pålitligt data i smarta och effektivt system, för att möjliggöra din innovation.

Vad är ett Mätsystem?

Ett mätsystem använder sensorer eller instrument är att generera data. Datan lagras för att senare kunna utvärderas . Det kan vara för experiment i ett labratorium eller för att karakterisera en prototyp under utveckling. Ett annat applikationsområde är att mäta komponenter eller produkter för att lära sig mer om dem.

För att kunna utföra mätningar under olika förhållanden kan ett automatiska system generera signaler för inställningar i enheten som ska mätas och för omgivningen. Insamling av data möjliggör innovation och vi kommer att se till att dina data är tillförlitlig och att mätningarna görs med rätt upplösningar och noggrannheter.

MÄTSYSTEM  KARAKTERISTIK

           • Noggranna och pålitliga
           • Flexibla och robusta
           • Anpassade efter dina behov
           • Innovativa när det behövs
           • Skalbara och lätta att underhålla
           • Användarvänliga

TESTRIGG EXEMPEL:

           • Funktionella mekaniska och elektriska tester
           • Livslängds- och utmattningstester
           • Hardware in the Loop (HIL) -tester
           • Inspektioner med kamera eller andra optiska sensorer
           • Flödes-, temperatur-, tryck- och läckagetester
           • Konduktivitet, fuktighet och många fler...

Fördelar med ett Mätsystem

Innovation

Jämfört med manuella mätningar kan automatiserade mätsystem generera mycket mer data. Uppgifterna är mer tillförlitliga och spårbarhet kan garanteras. 

Kostnadseffektivt

Med automatiserade system kan onödiga dubbletter av mätningar undvikas. I kombination med analysverktyg kan manuellt arbete reduceras till ett minimum.  

Sömlös drift

Att veta att mätningarna alltid är tillförlitliga och korrekta gör det möjligt för dig att slappna av och du slipper oroa dig för potentiella svårigheter. DVel ser till att systemet gör ditt arbete enklare i framtiden. 

Vad vi på DVel gör

Du får ett lättanvänt, effektivt och robust mätsystem från DVel. Vi kommer att utvärdera bästa möjliga mätmetod och se till att de bästa sensorerna eller instrumenten används. Med ett team av mätspecialister och hårvara och mjukvarudesigners levererar vi ett komplett nyckelfärdigt system.

KUNDCASE

Exempel på Mätsystem

Uppgradering av mätutrustning i Studsvik Hot Cell Laboratory

Studsvik, som bedriver verksamhet inom kärnkraftsbranschen, behövde två nyare och moderna mätsystem. Vi på DVel hade äran att utveckla systemet genom att kombinera vår mätkunskap med vår expertis inom att bygga automatiserade system.

DVel utvecklade två nya system, där mätningen kunde genomföras fem gånger snabbare jämfört med de gamla systemen. Förbättringar gjordes för att öka mätningens tillförlitlighet och göra den enkel att använda.

"Att välja DVel AB var ett val vi aldrig ångrat. Kompetensen i företaget är mycket hög och de kom snabbt in i uppgiften.

Niklas Snis, Enhetschef Bränsletestning, Studsvik Nuclear AB

Servotek - Mätning av alkoholförgiftning

Servotek, ett företag som fokuserar på att mäta utandningsluft, där deras primära produkt används för screening av alkohol. I nära samarbete med Servotek, utvecklade DVel en pålitlig och enkel programvara för denna produkt. 

Detta projekt krävde bland annat matematiska algoritmer, ett mångsidigt system, tillförlitlighet och användarvänlighet.  

Produkten används nu av svenska transportföretag som ett alternativ till att ha alkolås i varje fordon. Systemet har varit en stor framgång och en sätt att minska rattfylleri. 

KUNDER

Andra kunder inom Mätsystem