Utvecklingsingenjör inom automatiserade mätsystem

Vi söker efter fler kollegor för att förstärka vårt team. Hos oss kommer du att vara med och utveckla test- och mätsystem som hjälper våra kunder att förbättra/utveckla sina produkter eller sin produktutvecklingsprocess.

Om verksamheten

DVel levererar helhetslösningar och unik kompetens till företag och branscher där mätteknik och kontrollsystem samt innovationsförmåga värderas högt. Våra konsulter har oftast en bred yrkeserfarenhet parat med en hög utbildningsnivå. Vi är baserade på Ideon, i Lund, och vi samarbetar främst med kunder i Öresundsregionen och södra Sverige. Våra lösningar har ofta en verksamhetskritisk funktion inom våra kunders produktion eller produktutveckling. Vi är idag ca. 15 personer och vill fortsätta att växa för att befästa vår marknadsposition. Vi arbetar främst med kunduppdrag och inhouse-projekt för bolag inom Medtech, IoT, eller industriell produktion, men är även verksamma inom Big Science och energisektorn.

Några exempel på utvecklade och levererade systemlösningar:

  • Mätsystem för karaktärisering av kärnbränslestavar
  • Olika testriggar för test och kalibrering av komponenter och instrument inom Medtech.
  • Prototyp – positioneringssystem
  • Testriggar för olika typer av mekanisk mätning/verifiering, avseende funktion och utmattning/hållfasthet
  • Vision-system och andra optiska mätsystem för verifiering av produkter och ytor i industriell produktion
  • PCB-testsystem
  • Kontrollsystem för en jonaccelerator

Om tjänsten

Vi erbjuder dig en spännande och utvecklade konsultroll. Antingen sitter du på plats hos kund för att hjälpa dem med din expertis, eller arbetar du på vårt kontor, för att tillsammans med kollegor skapa nyckelfärdiga system. Du kommer att jobba med konceptdesign av mätsystem, design och utveckling av mjukvara, ta fram mätmetoder och välja instrument och hårdvarulösningar. Andra delar i projekten är ofta driftsättning och hålla utbildning i de färdigutvecklade systemen, hos våra kunder. Du får goda möjligheter att engagera dig i andra delar av företagets verksamhet om du är intresserad av det.

Om dig

Som person är du driven, nyfiken, självgående och bra på att kommunicera. Du trivs när uppgifterna kräver det lilla extra av dig, och du stimuleras av att få dela med dig av dina erfarenheter – samarbeta med dina kollegor. Du uppskattar personlig frihet samtidigt som du gärna tar ett stort eget ansvar för dina uppdrag/projekt.

Vi ser gärna att du:

– är civil-, högskoleingenjör eller snart kommer att ha avslutat din tjänst som doktorand inom något experimentellt område
– har kunskap inom mätteknik och tillhörande systemutveckling/-design
– har god kunskap och erfarenhet inom programmering.
– talar och skriver mycket bra svenska och engelska

Det är meriterande om du:

– har kunskap och erfarenhet inom LabVIEW
– har kunskap och erfarenhet inom test av HW/SW samt metoder/processer

Kontakt

Kontakta gärna oss för att få veta mer. Tillträde till tjänsten kan ske omgående. Vi arbetar därför med ett löpande urval för intervjuer. Du kan maila din ansökan till info@dvel.se.

För närmare information är du välkommen att kontakta:
Karin Hellqvist 0733 – 85 69 18
www.dvel.se

Varmt välkommen med din ansökan!